Diensten

Nu doen wat over tien jaar nodig is

Veel organisaties en bedrijven zijn bezig met verduurzamen. Alleen hoe pakt u dat zo slim mogelijk aan? Hoe maakt u vandaag de juiste keuzes die over tien jaar nog steeds de beste zijn? De adviseurs van ABG Solar laten u zien wat er allemaal komt kijken bij uw overstap naar groene energie. Wij voorzien u van gericht advies over netgebonden en offgrid installaties, energieopslag met lithiumbatterijen, maar ook over subsidies (SDE++) , energiebesparingsprojecten en energiehandel. ABG Solar is de totaalpartner die de materie begrijpt, regelt en voor u installeert.

Energiesturing van zonnepanelen & batterijen = meer verdienen!

Als grootverbruiker (aansluitingen > 3x80A) kunt u uw energie inkopen op de dagmarkt, u betaalt en ontvangt dan de EPEX prijs voor uw stroom. Op de dagmarkt zien we steeds vaker negatieve prijzen ontstaan en lopen de kosten voor onbalans op uw factuur steeds hoger op door de toename van wind en zon productie. Wij helpen u om meer uit de verschillende energiemarkten te halen door te handelen op day ahead, intraday en onbalansmarkt. Middels ons energiemanagement systeem en ons energiecontract zorgen wij voor een flink hogere opbrengst van uw zonne-stroom en voor een vaak lagere inkoopprijs van uw verbruikte stroom. De ROI ligt vaak onder de één jaar, kortom u verdient deze investering zo terug.

Inmiddels hebben wij sinds juli 2023 al meer dan 25 grootzakelijke klanten voorzien van ons EMS systeem in combinatie met ons energiecontract. Wilt u weten hoe wij dit doen? Informeer naar onze curtailment en EMS oplossingen.

Neem contact met ons op

Energieadvies

Wekelijks krijgen wij vragen vanuit het bedrijfsleven. Hoeveel kunnen we besparen op onze energierekening door groene stroom op te wekken met zonnepanelen? Het liefst zou ik de energie die we opwekken ook opslaan, maar loont dat wel in onze situatie? Elektrisch rijden heeft de toekomst, moet ik nu al rekening houden met toekomstige laadmogelijkheden voor mijn team? Onze adviseurs komen bij u langs om uw wensen en mogelijkheden te inventariseren. Vervolgens stellen we een toekomstbestendig plan voor u op. ABG Solar ontwikkelt op die manier  een installatie die geschikt is voor de toekomst van uw bedrijf.

Beheer en onderhoud

ABG Solar geeft 5 jaar garantie op de complete installatie. U krijgt deze garantie omdat we staan voor kwaliteit. Daar hoort natuurlijk ook materiaal van topkwaliteit bij. Wij verzorgen ook het beheer en onderhoud van uw installatie. Omdat wij in onze eigen organisatie kiezen voor korte lijnen, kunt u uw contactpersoon bij ABG Solar altijd snel bereiken op de manier die u prettig vindt. Telefonisch of per mail.

Scope 12 inspectie

Als u kiest voor een installatie met zonnepanelen dan vraagt uw verzekering om een inspectie. Om aan de eisen van de verzekeraar te voldoen laat ABG Solar een Scope 12-inspectie uitvoeren. Deze inspectiestandaard is in 2020 in het leven geroepen door het Verbond van Verzekeraars samen met deskundigen uit de zonnepanelen- en inspectiebranche. De inspecteur controleert de complete installatie: van de panelen op het dak tot de omvormers en de bijbehorende elektrische voorzieningen. Ook controleert de inspecteur de brandrisico’s, de elektrische veiligheid en de documenten over de bouwkundige veiligheid. De Scope 12 inspecteur hanteert de normen uit NEN 1010 en NEN-EN-IEC 62446-1.

SDE+ subsidie

Kleinverbruikers mogen de zonne-energie die overblijft salderen. Voor grootverbruikers is er een andere regeling in het leven geroepen: SDE++. U krijgt dan subsidie voor de energie die u teruglevert. Deze subsidie is bedoeld om het verschil tussen de kosten en de opbrengsten op de markt te dekken. Omdat de marktprijs steeds verandert, verschilt het subsidiebedrag ook steeds. Elke maand krijgt u een subsidievoorschot voor de energie die u produceert en verhandelt. Blijkt achteraf dat de marktprijs lager was, dan ontvangt u extra subsidie. Was de marktprijs hoger, dan betaalt u een deel van het voorschot terug.

ABG Solar adviseert en ondersteunt grootverbruikers bij het aanvragen van de SDE++ subsidie. Wij wijzen u op de mogelijkheden en valkuilen. In ons advies houden we rekening met uw toekomstvisie. ABG Solar is de partner die de materie begrijpt, regelt en voor u installeert.

Contact

Ook toekomstbestendig advies voor uw bedrijf?

Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs komen graag langs voor een adviesgesprek.

    Producten

    Diensten